افغانستانزنان و حقوق بشر

اعلامیه های نکوهش برای زنان: بسته های دالر و خوش بش برای طالبان

چند پرسش مهم از جهان

آیا تنها ممنوعیت آموزش دختران در موسسات پزشکی نقض حقوق اساسی بشر است،  حاکمیت گروه متحجر و مسلح هیج منافات با حقوق بشر ندارد؟
این واضح است که ممنوعیت آموزش دختران در بخش های پزشکی احجاف نا بخشیدنی در حق دختران افغانستان است، اما واقعا انستیتوت های نیمه عالی که ده ظرف چندین ماه متخصص بخش زنان و دیگر بخش های صحی فارغ میدهد، قابله های های که نه آموزش کامل دیده اند نه تجربه کافی، برای اینده افغانستان تا این حد مهم است؟ و نرفتن دختران به مدرسه و دانشگاه اشکالی ندارد؟
انستیتوت های که تا قبل از ممنوعیت دختران از دانشگاه به ندرت کسی دروازه آن را باز میکرد، یکباره تبدیل بنگاه های تجارتی برای صاحبان شان شدند با صادر نمودن یک تصدیق نامه زنان و دختران را روانه بازار کار میکنند. آیا کسی از پیامد فراغت نیروهای کم آموزش دیده و نامتخصص نگران نیست؟
در میان همه واکنش های ملی و بین المللی چرا اصل صورت مسئله نادیده گرفته میشود، آیا مسئله حاکمیت غیرمشروع گروه بیسواد متحجر وحشناک است یا تصمیم ممنوعیت اموزش دختران در بخش های پزشکی؟ فرض نماییم طالبان تصمیم اخیر خود را هم نمیگرفت آیا موسسات پزشکی دختران صنف ششم را برای ادامه تحصیل جذب میکرد؟ هرچند این کار از صاحبان این موسسات نیز بعید نبود.
اگر فردا انستیوت های صحی به روی دختران باز شود همه چیز گل گلستان میشود؟
چرا هیج نهاد بین المللی نسبت به حاکمیت غیرمشروع طالبان که سرنوشت چهل میلیون انسان را به گروگان گرفته است، ساکت است؟
وقتی زنان که اجازه بیرون شدن از خانه شان را ندارد، صدای شان عورت پنداشته میشود اجازه سفر و آموزش در تحصیلات عالی را ندارد؛ فقط ممنوعیت آموزش چندماه شان در انستیتوت های که کمترین استندرد اموزش را ندارد، نقض وحشتناک حقوق بشر است؟
اینکه رهبر طالبان زنان را انسان نمیداند خطرناک نیست؟ ایا افغانستان تنها نیاز قابله دارد؟ راشد خان ستاره کرکت با رهبران طالبان میخندد و شب نشینی میکند و تنها ممنوعیت فعالیت انستیتوت های صحی را برای زنان مایوس کننده میداند. چرا امسال  راشد خان با اصل صورت مسئله مشکل ندارد؟
اینکه طالبان زنان افغانستان را به مرگ گرفته اند تا به درد راضی شود، از دست زنان کاری برنمی آید. کشور های دورویی که خود را حامی حقوق بشر میداند طالبان را دعوت میکند، سفارت خانه ها را تحویل شان میدهد، هفته وار برای شان دالر میفرستد، اما برای فریب اذهان مردم این تصمیم طالبان را نکوهش میکند‌.
این در حالی است که اکثر کشور های جهان بشمول اتحادیه اروپا و سایر نهاد حقوق بشری تصمیم اخیر طالبان را وحشتناک توصیف کرده اند و طی اعلامیه های جدا گانه آنرا نکوهش نموده است.
حامد کرزی ریس جمهور پیشین که طالبان را برادر میخوانند نیز همواره بر ازادی آموزش زنان و دختران تاکید میکند. اما هیج گاه نسبت به حاکمیت غیرمشروع این گروه انتقاد نکرده است.

دسترسی سریع

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button