افغانستانزنان و حقوق بشرسیاسیگزارش‌ها

آتش‌بس بین ایران و اسرائیل؛ بیش از ۱۱۴ هزار مهاجر افغانستانی از ایران اخراج شدند

براساس گزارش‌های رسانه‌های ملی و بین‌المللی، پس از آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، در جریان پنج روز گذشته بیش از ۱۱۴ هزار مهاجر افغان از مرز اسلام‌قلعه وارد کشور شده‌اند.

آماری که در اختیار رسانه تحول قرار گرفته است، نشان می‌دهد که ایران در روز نخست آتش‌بس ۱۸ هزار مهاجر اهل افغانستان را اخراج کرده است؛ رقمی که در نوع خود بی‌سابقه است. همچنان این رقم در چهارم سرطان به سی‌ویک‌هزار نفر افزایش یافت.

روند اخراج در پنجم سرطان شدت گرفت و بیش از ۳۶ هزار نفر از مرز اسلام‌قلعه در ولایت هرات وارد افغانستان شدند. اما این موج در دو روز اخیر اندکی کاهش یافته و روز جمعه ۱۶ هزار نفر و روز شنبه تا ساعت چهار به وقت محلی حدود ۱۳ ‌هزار نفر وارد خاک افغانستان شدند.

منابع محلی می‌گویند موج اخراج مهاجران در فصل گرما و ازدحام جمعیت در اسلام‌قلعه، احتمال یک بحران شدید انسانی را افزایش داده است.

براساس معلومات موجود، مهاجران با ورود به اسلام‌قلعه ثبت‌نام می‌شوند و شماری از نهادهای بین‌المللی به افراد نیازمند مقدار پول نقد توزیع می‌کنند. به دلیل شمار زیاد جمعیت، بازگشت کنندگان از نبود حمل و نقل، خدمات اساسی و بهداشت شکایت می‌کنند.
طبق گزارش‌های سازمان ملل، عمده مهاجران اخراجی هستند و شمار محدود آنها داوطلبانه بازگشته‌اند. منابع محلی در اسلام‌قلعه گفتند که پولیس ایران افغان‌های دارای پاسپورت و ویزا را نیز اخراج کرده است.


اقدامات طالبان

همچنین براساس اعلامیه مقام ولایت هرات، هیئتی بلندپایه به رهبری عبدالسلام حنفی، معاون رئیس‌الوزرای حکومت طالبان، روز شنبه به ولایت هرات سفر کرده تا وضعیت در مرز اسلام‌قلعه را از نزدیک بررسی کند.
در سطح محلی، مقامات طالبان کمیسیونی را برای رسیدگی به نیازهای فوری بازگشت‌کنندگان تشکیل داده‌اند که تمرکز اصلی آن بر جلب حمایت از منابع خصوصی و تجارتی در داخل کشور است.

همچنین رئیس هلال احمر افغانی خواستار کمک‌های فوری جامعه جهانی به مهاجران شد و سازمان ملل گفت که برای رسیدگی به بازگشت کنندگان به بودجه نیاز دارد.

از سویی هم، عرفات جمال، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در کابل، با اشاره به وضعیت مهاجران افغان در مرز ایران و افغانستان می‌گوید که هزاران نفر در شرایط دشوار به کشور بازمی‌گردند.

او که شخصاً از مرز بازدید کرده، گفت که خانواده‌هایی که بار دیگر از ریشه کنده شده‌اند، با اندک دارایی، خسته، گرسنه و نگران از آینده‌ای مبهم وارد سرزمینی می‌شوند که برای بسیاری‌شان دیگر آشنا نیست.
به‌گفته او، زنان و دختران به‌ویژه نگران محدودیت‌هایی هستند که آزادی رفت‌وآمد، حق آموزش و فرصت‌های شغلی‌شان را تهدید می‌کند.
کمیساریای عالی سازمان ملل هشدار داده است که کاهش حمایت‌های بین‌المللی می‌تواند بحران‌های پیچیده و چندلایه افغانستان را تشدید کند.

مطالب مرتبط

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button