
شبکه دادخواهی زنان: ۷۷.۸ درصد خشونتها در برابر زنان ریشه در فرمانهای طالبان دارد
شبكهی پژوهشى و دادخواهى زنان و كودكان میگوید که ۷۷.۸ درصد «خشونتهای جنسیتی» در برابر زنان در افغانستان، برآمده از فرمانهای گروه طالبان است و ۹۰.۸ درصد زنان افغانستانی، شغل خود را به دلیل محدودیتهای طالبان از دست داده و تنها ۹.۸ درصد آنان مشغول کار هستند.
این نهاد با نشر گزارشی در حساب کاربری ایکس خود نوشته است که اين گزارش تحت عنوان «تاثیر فرمانهای طالبان بر زنان و دختران افغانستانی» تهیه و روز گذشته در نشست کمیتهی منع تمامی اشکال تبعیض علیه زنان در مرکز سازمان ملل متحد در جینوا ارائه شده است.
شبكه پژوهشى و دادخواهى زنان و كودكان در گزارش تحقیقی خود دریافته است که ۳۶.۷ درصد زنان افغانستانی خشونت را تجربه کرده و ۵۶.۴ درصدشان شاهد خشونت عليه زنان بودهاند.
همچنین این نهاد در گزارش خود دریافته است که بیکاری ۵۰ درصد، فقر ۴۹ درصد، مشکلات خانوادگی ۳۴.۳ درصد و رسمهای ناپسند ۳۲.۳ درصد، دلیل «خشونتهای جنسیتی» در برابر زنان در افغانستان است.
شبكه پژوهشى و دادخواهى زنان و كودكان، «نبود حمايت قانونی، کمبود نهادهای حمایتی، ترس از تشديد خشونت، نگرانی از حيثيت خانوادگى و کمبود حمايت اجتماعی» را از دلیلهای سکوت قربانیان دانسته است.
این نهاد دریافته است که از ۹۴.۱ درصد خانوادهها در افغانستان، دستکم یک نفرشان در نتیجهی محدودیتهای طالبان از آموزش محروم شده است.
در گزارش این نهاد آمده است که ۹۸.۵ درصد مردم افغانستان از حق آموزش حمايت کردهاند که این مورد «خلاف ادعای طالبان مبنی بر ممنوعیت آموزش به دلیلهای فرهنگی» را ثابت میکند.
همچنین در بخشی از گزارش آمده است که ۸۰.۸ درصد دختران در افغانستان به دنبال راهی برای جایگزینی آموزش هستند.
بر اساس گزارش این نهاد، ۹۰.۸ درصد زنان افغانستانی، شغل خود را به دلیل محدودیتهای طالبان از دست داده و تنها ۹.۸ درصد آنان مشغول کار هستند.
نهاد پژوهشى و دادخواهى زنان و كودكان در گزارش خود با اشاره به محدودیتهای طالبان در برابر زنان و دختران در کشور نوشته است که این محدودیتها تأثیرات گستردهای بر روان، فقر، ناامیدی، افزایش خشونتهای خانوادگی، انزوای زنان و دختران بر جای گذاشته است.
این نهاد پژوهشی از سازمان ملل و جامعهی جهانی خواسته است که آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت شناخته و برای جرمانگاری آن در چارچوب حقوق بینالملل تلاش کند.
این سازمان خواستار پشتیبانی از طرح شکایت علیه طالبان در دادگاه کیفری بینالمللی به دلیل نقض تعهدات کنوانسیون منع تمامی اشکال تبعیض علیه زنان شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که همکاری با دادگاه کیفری بینالمللی، تضمین مشارکت کامل و معنادار زنان افغانستانی در مذاکرات و فرآیندهای مرتبط به آیندهی کشور از دیگر خواستهای این نهاد از جامعهی جهانی است.
این نهاد خواستار افزايش فشارهای دیپلماتیک بر طالبان، حمایت از سازمانهای زنان محور افغانستان، در اولویت قرار دادن نیازهای زنان و دختران افغانستانی و ايجاد فرصتهای آموزشی بدیل برای دختران نیز شده است.
نهاد پژوهشى و دادخواهى زنان و كودكان در گزارش خود همچنین خواستار پاسخگو ساختن طالبان برای «سوءاستفاده» از مفاهیم دینی شده است.
این نهاد گفته که برای تهیهی این گزارش با ۶۰۰ زن و دختر از ده ولايت کشور، ۱۰ مسوول سازمانهای زنان در داخل و خارج کشور، فعالان حقوق زن و کارشناسان بینالمللی گفتوگو کرده است.