
نگرانی سازمان جهانی صحت از افزایش مصرف تنباکو در میان جوانان کشور
دفتر سازمان جهانی صحت (WHO) در افغانستان بهمناسبت «روز جهانی بدون تنباکو» اعلام کرد که از هر چهار نفر بزرگسال در کشور، یک نفر تنباکو مصرف میکند.
این سازمان امروز (شنبه، ۱۰ جوزا/ ۳۱ می) به همین مناسبت، با انتشار پیامی هشدار داد که رایجترین نوع مصرف تنباکو در افغانستان، نسوار یا تنباکوی بدون دود است؛ شکلی از مصرف که بسیاری از مردم نسبت به آسیبهای آن آگاهی کافی ندارند.
دکتر ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان، در این پیام اعلام کرده که مصرف دخانیات در میان جوانان، بهویژه پسران نوجوان، در حال افزایش است. به گفته او، شرکتهای تولید دخانیات با استفاده از تاکتیکهای فریبنده و تبلیغات هدفمند، تلاش میکنند نسل جدید را به مصرف این مواد ترغیب کنند.
نماینده سازمان جهانی صحت افزود: «صنعت تنباکو زیانهای خود را پشت دروغهای شیرین پنهان کرده و با استراتژیهای گمراهکننده، افراد بیشتری را به مصرف وابسته میسازد.»
در این پیام همچنین تأکید شده است که مصرف تنباکو یکی از مهمترین علل مرگومیر قابل پیشگیری در جهان است که به سلامت افراد، خانوادهها و جوامع آسیبهای جدی وارد میکند.
سازمان جهانی صحت در سال ۱۹۸۷ میلادی، ۳۱ می را بهعنوان «روز جهانی بدون دخانیات» نامگذاری کرد. هدف از این روز، افزایش آگاهی عمومی درباره مضرات دخانیات، تشویق به ترک آن و جلب توجه تصمیمگیرندگان سیاسی برای کاهش مصرف دخانیات است.