افغانستان

معلولان بلخ خواستار ازسرگیری کمکهای خارجی برای پروژه‌های ماین‌پاکی در افغانستان شد

یک گروه از افراد دارای معلولیت و فعال حقوق معلولان در بلخ خواستار از سر گیری کمک‌های مالی تأمین کننده پروژه‌های ماین پاکی در افغانستان شده است.

شبکه دادخواهی از حقوق افراد دارای معلولیت ولایت بلخ، در آستانه «روز جهانی آگاهی دهی از خطرات ماین» (۴ اپریل)، با برگزاری نشستی در شهر مزارشریف، نسبت به قطع کمکهای مالی بین‌المللی به پروژه‌های ماین‌پاکی در افغانستان هشدار داده و خواستار از سرگیری این کمک‌ها شد.

به گفته این گروه مدافع حقوق معلولان، صدها کیلومتر از اراضی افغانستان هنوز آلوده به ماین و مهمات منفجرنشده است و توقف منابع مالی تأمین کننده پروژه‌های ماین پاکی، جان هزاران غیرنظامی به‌ویژه کودکان را به‌طور جدی در خطر انداخته است. 

  شرکت‌کنندگان در این نشست تأکید کردند که قطع منابع مالی نه تنها روند پاکسازی مناطق آلوده را متوقف میکند، بلکه وقوع سیلاب‌های اخیر در این مناطق باعث جابه‌جایی ماینها و گسترش دامنه خطر به مناطق جدید شده است.

آنها هشدار دادند که این وضعیت ممکن است آمار قربانیان را به‌ویژه در میان کودکان که به‌طور ناخواسته با این مواد کشنده مواجه میشوند، افزایش دهد.  

این فعالان از جامعه بین‌المللی و نهادهای اهداکننده خواستند تا با ازسرگیری کمک‌های مالی، از فاجعه انسانی بیشتر جلوگیری کنند.

بر اساس گزارش کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در سال ۲۰۲۴، ۴۵۵ غیرنظامی از جمله ۳۵۹ کودک در اثر انفجار ماین‌ها و مهمات منفجر ناشده جان خود را از دست داده اند.

اداره هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه ملل متحد (اوچا) نیز گفته که ۳.۳ ملیون نفر در افغانستان در ساحات پرخطر زنگی میکنند و در اثر انفجار ماین‌ها و مهمات باقی مانده از جنگ بطور اوسط ماهانه ۵۵نفر جان خود را از دست میدهند که کودکان ۸۰فیصد قربانیان را تشکیل میدهد.

 اوچا برای ادامه فعالیت پروژه‌های ماین‌پای در سال ۲۰۲۵، ۲۱.۹ملیون دالر بودجه در خواست کرده است.

پس از تعلیق کمک‌های خارجی ایالات متحده، ده‌ها نهاد فعال در ارائه کمک‌های بشردوستانه از جمله موسسات فعال در عرصه ماین‌پاکی، فعالیت‌های خود را متوقف یا محدود کردند.

در ۱۴ دلو (۲ فبروری) موسسه کمک‌های مردمی ناروی (ان.پی.اِ) که در عرصه ماین‌پاکی در افغانستان فعالیت می‌کرد، در بیانیه‌ی از توقف فعالیت خود به دلیل قطع منابع مالی خبرداده بود.

روز جهانی آگاهی دهی از خطرات ماین (۴ اپریل) هرسال با هدف جلب توجه به تلفات انسانی ناشی از ماینها و نیاز به پاکسازی ساحات آلوده به این مواد کشنده برگزار میشود.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button