
ناروی،اسپانیا و ایرلند کشور مستقل فلسطین را به رسمیت میشناسد؛ اسرائیل: پاداش به تروریسم است
یوناس گار استوره، صدر اعظم ناروی چهار شنبه ۲جوزا/ ۲۲ می اعلام کرد که کشورش تا ۸ جوزا/ ۲۸ می، کشور فلسطین را به طور رسمی به رسمیت خواهد شناخت
مقامات اسپانیا و ایرلند نیز به طور جداگانه از یک اقدام مشترک در روز ۲۸ می سخن گفتند.
صدر اعظم ناروی با اعلام تاریخ به رسمیت شناختن فلسطین از سوی کشورش طی سخنانی گفت: «در میان یک جنگ با دهها هزار کشته و زخمی، ما باید تنها جایگزینی که راه حلی سیاسی برای اسرائیلیها و فلسطینیها ارائه میدهد را زنده نگه داریم و آن، راه حل دو کشوری است تا آنها در کنار هم در صلح و امنیت زندگی کنند.»
آقای استوره همچنین گفت که به رسمیت شناختن کشور فلسطین به معنای «حمایت از نیروهای میانهرو» است که در این درگیریها جایگاه خود را از دست دادهاند.
صدر اعظم ناروی در ادامه سخنانش افزوده است که کشورش با این اقدام، پیامی «قوی» به دیگر کشورها ارسال میکند تا از ناروی و تعدادی دیگر از کشورهای اروپایی پیروی کنند و کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.
از سوی دیگر سیمون هریس، صدر اعظم ایرلند نیز روز چهارشنبه ضمن اعلام تصمیم کشورش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی گفت که این اقدامی از پیش با اسپانیا و ناروی هماهنگ شده بود.
وی با تاریخی خواندن این تصمیم برای ایرلند و فلسطین گفت که چنین رویکردی با هدف کمک به حل مناقشه اسرائیل و فلسطین از طریق راه حل دو کشوری اتخاذ شده است.
صدر اعظم ایرلند همچنین خاطرنشان کرد که طی هفتههای آینده کشورهای دیگری نیز به ابتکار ناروی، اسپانیا و ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین ملحق خواهند شد.
پدرو سانچز، صدر اعظم اسپانیا نیز در سخنان جداگانهی گفت که کشورش در روز ۲۸ مه رسما فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت خواهد شناخت.
سانچز، رهبر سوسیالیست اسپانیا که از سال ۲۰۱۸ در این کشور بر مسند قدرت است روز چهارشنبه نمایندگان پارلمان کشورش را رسما در جریان این خبر قرار داد.
صدر اعظم اسپانیا ماهها صرف سفر به کشورهای اروپایی و خاورمیانه کرده تا بر تعهد کشورش برای به رسمیت شناختن یک کشور مستقل فلسطینی و همچنین لزوم برقراری آتشبس در جنگ غزه تاکید کند.
خوزه آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا اوایل ماه جاری گفته بود که آنتونی بلینکن، همتای آمریکای خود را در جریان تصمیم مادرید برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین قرار داده است.
پس از آنکه ایرلند، اسپانیا و ناروی اعلام کردند کشور فلسطین را به رسمیت می شناسند، لهستان نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که از راه حل دو دولت برای بحران خاورمیانه بین اسرائیل و فلسطینیها حمایت میکند.
رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان گفت: «ما از تلاشهای نماینده عالی اتحادیه اروپا و سایر کشورهایی که معتقدند به راهحلی پایدار و بلندمدت نیاز است، حمایت خواهیم کرد».
وی افزود: معتقدیم تشکیل دو دولت مستقل راهحلی پایدار و بلندمدت است.
به گزارش آسوشیتدپرس، چندین کشور عضو اتحادیه اروپا طی هفتههای گذشته با طرح این استدلال که راه حل دو کشوری برای صلح پایدار در منطقه ضروری است، از تمایل برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر دادهاند.
با این حال و علیرغم اقدام ناروی، اسپانیا و ایرلند؛ فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که دست به چنین کاری نخواهد زد زیرا «شرایط برای به رسمیت شناختن رسمی فلسطین به عنوان یک کشور هنوز محقق نشده است».
استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه دیروز چهار شنبه در این مورد تصریح کرد: «فرانسه معتقد نیست که هنوز شرایط برای این تصمیم و تاثیر واقعی بر این روند فراهم شده باشد.»
ایالات متحده نیز که بارها با موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین مخالفت کرده اینبار هرچند از این اقدام سه کشور اروپایی انتقاد نکرد اما آن را یک جانبه دانست.
به گزارش ایندپندینت، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید دیروز چهارشنبه گفته است که از دید واشنگتن، به رسمیت شناختن فلسطین باید از طریق «مذاکرات مستقیم با تمام طرفها» صورت بگیرد، نه به طور «یکجانبه».
اسرائیل در واکنش به این اقدام سفرایش را از این سه کشور اروپایی فرا خواند. بنیامین نتانیاهو صدر اعظم اسرائیل که در جنگ غزه به فرمان او نزدیک به ۳۶هزار نفر کشته و ۲ ملیون نفر دیگر آواره شدهاند، آن را «جایزه به تروریسم» عنوان کرد.
گروهای فلسطینی فتح و حماس به طور جداگانه این اقدام سه کشور اروپایی را تاریخی توصیف کرده و آن را نتیجه مبارزات آزادیخواهانهای فلسطینیان دانسته است.
بنابر آمار سازمان ملل متحد ۱۴۰ کشور جهان فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت میشناسد. اوایل ماه جاری میلادی، در یک رأی گیری در سازمان ملل متحد ۱۴۳ عضو از یک ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد، به عضویت کامل فلسطین به عنوان یک کشور در این سازمان رأی داده بودند.