
شبکه پژوهشی و دادخواهی زنان و کودکان: ۳۶.۷ درصد زنان افغانستانی خشونت را تجربه کردهاند
شبکه پژوهشی و دادخواهی زنان و کودکان که یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در کانادا است درتازهترین مورد اعلام کرده است که بر بنیاد یک پژوهشی که انجام داده، یافته است که ۳۶.۷ درصد زنان در افغانستان خشونت را تجربه کردهاند و ۵۶.۴ درصد شاهد خشونت بودهاند.
این نهاد با نشر گزارشی گفته است که پژوهشی را با روش نظرسنجی از ۶۰۰ زن در افغانستان به عنوان گروه نمونه انجام داده است و ۷۷.۸ درصد آنان، منشا این خشونتهای جنسیتی را فرمانهای طالبان دانستهاند.
شبکه پژوهشی و دادخواهی زنان و کودکان میگوید که این سازمان یافتههایش را در چارچوب یک گزارش در تاریخ ۲۳ جون تحت عنوان «تاثیر فرمانهای طالبان بر زنان و دختران در افغانستان» در نشست شورای حقوق بشر ملل متحد در ژنیو، منتشر کرده است.
در گزارش آمده است که این برنامه با عنوان «از تعهد تا عمل؛ اتحاد جهانی برای حمایت از زنان افغانستان» یک روز پیش از آغاز بررسی چهارمین گزارش دورهای افغانستان توسط کمیته رفع هرگونه تبعیض علیه زنان، در نودویکمین نشست این کمیته برگزار شد.
در ادامه آمده است که عوامل دیگری مانند بیکاری ۵۰ درصد، فقر ۴۹ درصد، مشکلات خانوادگی ۳۴.۳ درصد و رسوم ناپسند ۳۲.۲ درصد، در ایجاد خشونتهای جنسیتی در افغانستان نقش دارند.
همچنین این شبکه دلایل سکوت قربانیان خشونت جنسیتی را در کشور برجسته کرده و میگوید که نبود حمایت قانونی ۶۳.۹ درصد، کمبود نهادهای حمایتی ۴۹.۳ درصد، ترس از تشدید خشونت ۴۴.۷ درصد، نگرانی از حیثیت خانوادگی ۴۱.۳ درصد و کمبود حمایتهای اجتماعی ۳۵.۹ درصد، از عوامل آن است.
از طرفی هم شبکه پژوهشی و دادخواهی زنان وکودکان افزوده که ۹۴.۱ درصد خانوادهها در افغانستان حداقل یک عضو محروم از آموزش دارند و ۸۰.۸ درصد دختران به دنبال راههای جاگزین آموزشی هستند.
در عین حال یافتههای این پژوهش نشان میدهند که ۸۰.۸ درصد از پاسخ دهندگان حامی آموزش دختران هستند و ۹۰.۲ درصد زنان در حاکمیت طالبان، شغل خود را از دست دادهاند.
این شبکه به جامعه جهانی پیشنهاد کرده است که حمایت از به رسمیتشناسی «اپارتاید جنسیتی» به عنوان جنایت علیه بشریت در چارچوب حقوق بینالملل و تلاش برای جرمانگاری آن صورت گیرد و همچنین پشتیبانی از طرح شکایت علیه طالبان در دادگاه بینالمللی کیفری را روی دست گیرد.