
درخواست کارشناسان سازمان ملل برای توقف اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان
کارشناسان سازمان ملل متحد، از جمله ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور افغانستان، در بیانیهای مشترک از دولت پاکستان خواستند تا اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کند.
این درخواست در پی پایان مهلت ۳۱ مارچ برای خروج داوطلبانه مهاجران و آغاز روند اخراج اجباری آنان توسط پاکستان، مطرح شده است.
به گفته این کارشناسان، میلیونها افغان ساکن پاکستان در معرض خطر اخراج بدون توجه به نگرانیهای امنیتی و نقض توصیههای کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان قرار دارند.
آنان تأکید کردند: «پاکستان باید بهعنوان کشوری با سابقه طولانی میزبانی از آوارگان افغان، به حمایت خود ادامه دهد و اصل عدم بازگشت اجباری را رعایت کند.»
در این بیانیه آمده است که بسیاری از مهاجران از ترس آزار و اذیت طالبان در صورت بازگشت به افغانستان، ناامیدانه درخواست حمایت بینالمللی میکنند.
گروههای آسیبپذیر شامل زنان، دختران، افراد دگرباش جنسی، اقلیتهای قومی و مذهبی، مقامات سابق دولتی و امنیتی، مدافعان حقوق بشر و روزنامهنگاران هستند.
کارشناسان همچنین به خطرات جدی مانند قاچاق کودکان، ازدواج زیر سن قانونی و سوءاستفاده از افراد مسن و دارای معلولیت اشاره کردند و خواستار ارزیابی فردی وضعیت هر مهاجر پیش از اخراج شدند.
کارشناسان سازمان ملل، اخراج شهروندان افغان از پاکستان و ایران را نقض حقوق بشر بینالمللی و قوانین پناهندگان دانستند.
آنان با اشاره به کاهش چشمگیر کمکهای انساندوستانه به افغانستان و وخامت وضعیت حقوق بشر در این کشور، خواستار راهحلهای پایدار با حمایت جامعه جهانی شدند.
کارشناسان سازمان ملل از جامعه بینالمللی خواستهاند تا برای حمایت از مهاجران افغان و یافتن راهحلهای دائم، اقدام فوری انجام دهند.