افغانستان

آغاز چهارمین سال تعلیمی تحت حاکمیت طالبان با محرومیت دختران از آموزش

وزارت معارف طالبان امروز (پنجشنبه، ۳۰ حوت/ ۲۰ مارچ) با برگزاری مراسمی در کابل، سال جدید تعلیمی را آغاز و زنگ مکتب‌ها را به صدا درآورد. این چهارمین سال متوالی است که مکاتب متوسطه و لیسه به روی دختران افغانستان بسته باقی میماند و میلیون‌ها دختر بالاتر از صنف ششم از حق آموزش محروم هستند.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان در سال ۱۴۰۰، با صدور فرمانی، تحصیل دختران در مکاتب و دانشگاه‌ها را ممنوع اعلام کردند. در مراسم امروز نیز مقام‌های این گروه هیچ اشاره‌ای به بازگشایی مکاتب دخترانه یا طرحی برای احیای حقوق آموزشی زنان نکردند.

حبیب‌الله آغا، سرپرست وزارت معارف طالبان، در این مراسم ادعا کرد که این گروه «توسعه هم‌زمان علوم دینی و عصری» را در چارچوب شریعت اسلام اولویت خود میداند و برای «آینده روشن» افغانستان برنامه‌ریزی کرده است. وی افزود: «جامعه افغانی برای رقابت با جهان، علاوه بر علوم دینی، به علوم عصری نیز نیاز شدید دارد.»

با این حال، او به تغییرات در نصاب آموزشی نیز اشاره کرد و تأکید نمود محتوایی که با «ارزشهای دینی و عنعنات افغانی» در تضاد باشد، از برنامه‌های درسی حذف خواهد شد. این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیشتر موضوعاتی مانند آموزش حقوق بشر، جنسیت، و بخشهایی از تاریخ معاصر افغانستان از کتابهای درسی حذف شده‌اند.

ممنوعیت آموزش دختران از سوی طالبان با محکومیت گسترده بین‌المللی و اعتراضات داخلی روبه‌رو شده است.

با وجود وعده‌های مبهم طالبان درباره بازنگری در سیاست‌های آموزشی، تاکنون هیچ گام عملی برای بازگرداندن دختران به مکاتب برداشته نشده است. سیاستهای این گروه در زمینه آموزش زنان، همچنان در تقابل با خواست جامعه جهانی و مطالبات بخش بزرگی از مردم افغانستان قرار دارد.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button