افغانستانگزارش‌ها

گروه هکری ناشناس اسناد محرمانه طالبان را افشا کرد؛ طالبان هک شدن سیستم‌های خود را رد می‌کند

در یک رویداد بی‌سابقه، یک گروه هکری ناشناس بانک اطلاعات حکومت طالبان را مورد حمله سایبری قرار داده و هزاران نسخه از اسناد محرمانه ۲۱ وزارتخانه و ریاست‌های مستقل این گروه را در وب‌سایتی به نام «طالب لیکس» منتشر کرده است. این اسناد شامل اطلاعات اداری، احکام رسمی، مکاتبات دولتی و احتمالاً اطلاعات حساس امنیتی است که می‌تواند پیامدهای سنگین حقوقی و سیاسی برای طالبان و افراد مرتبط با این گروه داشته باشد.

 

اسناد افشا شده شامل چه مواردی است؟

اسناد منتشر شده مربوط به وزارت‌خانه‌ها و ادارات مهم طالبان از جمله وزارت‌های خارجه، مالیه، عدلیه، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات، معادن، امر به معروف، دادگاه عالی، صحت عامه، تجارت، آب و برق، مهاجرین، دفتر معاون اقتصادی رئیس‌الوزرا، سازمان ملی آمار و اطلاعات، ریاست مستقل زندان‌ها و چندین اداره دیگر است. این اسناد شامل اطلاعاتی درباره استخدام‌ها در ادارات طالبان، ممنوع‌الخروجی هزاران کارمند حکومت پیشین، شمار شهروندان خارجی زندانی در زندان‌های طالبان، ممانعت از برگزاری نماز جماعت توسط «سلفی‌ها» در کنر، نحوه اجرای محدودیت‌ها و دیدگاه مردم نسبت به این محدودیت‌ها می‌شود.

 

واکنش طالبان به افشای اسناد

وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی طالبان هک شدن بانک اطلاعات (دیتا سنتر) خود را رد کرده اما اسناد منتشر شده در وبسایت «طالب لیکس» را تأیید کرده است. این وزارت در اعلامیه‌ای اعلام کرد: «هیچ سیستمی هک نشده است، تمامی سیستم‌های ما محفوظ هستند و هیچ مشکلی ندارند.» طالبان ادعا کرده‌اند که اسناد افشا شده ممکن است از «کمپیوترهای انفرادی» که تدابیر امنیتی ندارند، به دست آمده باشد. همچنین، آن‌ها تأکید کرده‌اند که بسیاری از این اسناد به‌طور عمومی قابل دسترسی بوده و مربوط به سال‌های گذشته است.

پیامدهای احتمالی افشای اسناد

این اولین‌بار است که از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، اسناد وزارت‌خانه‌ها و ادارات این گروه به این گستردگی افشا شده است. این اسناد می‌تواند اطلاعات مهمی درباره قراردادها و زد و بندهای اقتصادی مقام‌های طالبان، نحوه اداره کشور و محدودیت‌های اعمال شده بر مردم را در اختیار عموم قرار دهد. همچنین، این افشاگری ممکن است باعث افزایش فشارهای داخلی و بین‌المللی بر طالبان شود.

هویت گروه هکری که مسئولیت این حمله سایبری را بر عهده گرفته، هنوز مشخص نیست و هیچ گروهی تاکنون مسئولیت آن را نپذیرفته است. طالبان نیز تاکنون اقدام مؤثری برای مسدود کردن وب‌سایت طالب لیکس انجام نداده‌اند. با توجه به حساسیت اطلاعات افشا شده، این رویداد می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر روابط داخلی و خارجی طالبان داشته باشد.

این حمله سایبری و افشای اسناد محرمانه طالبان، نشان‌دهنده آسیب‌پذیری سیستم‌های اطلاعاتی این گروه و چالش‌های امنیتی پیش‌روی آن‌ها است. در حالی که طالبان سعی در کنترل اطلاعات و محدود کردن دسترسی به آن دارند، این رویداد نشان می‌دهد که  گروه‌ طالبان با گماشتن ملاها در ادارات تخصصی بجای افراد متخصص، سیستم‌های حساس و آسیب پذیر در برابر حملات این چنینی را عملا بی‌پاسبان کرده است.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button