افغانستانزنان و حقوق بشرگزارش‌ها

ملاله یوسفزی: طالبان حق آموزش را از دختران افغان گرفتند

ملاله یوسفزی فعال آموزش و برنده جایزه صلح نوبل، می‌گوید که طالبان حق آموزش را از دختران افغان گرفته است.

خانم یوسفزی که امروز یکشنبه ۲۳ جدی/ ۱۲جنوری در دومین روز کنفرانس “آموزش دختران مسلمان، فرصت‌ها و چالش‌ها” در اسلام‌آباد سخن می‌گفت، اظهار داشت: «افغانستان تنها کشوری درجهان است که در آن دختران حق آموزش بالاتر از صنف ششم را ندارد. در بیش از سه سال و نیم گذشته، طالبان حق یادگیری را از هر دختر افغان گرفته‌اند».

او در این کنفرانس از رهبران وعلمای کشور‌های اسلامی خواست که صدای شان را بلند کنند و چهره واقعی اسلام را بیان کنند.
یوسفزی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت آموزش در غزه پرداخت و گفت که اسرائیل تمام سیستم آموزشی غزه را نابود کرده است.

او وضعیت نظام آموزشی غزه را چنین توصیف کرد: « آن‌ها[اسرائیل] تمام دانشگاه‌ها را بمباران کرده، بیش از ۹۰ درصد مدارس را تخریب کرده‌اند و به طور بی‌هدف به غیرنظامیانی که در ساختمان‌های مدارس پناه گرفته بودند، حمله کردند.
این فعال سرشناس آموزش افزود: « من همچنان به اعتراض علیه نقض قوانین بین‌ المللی و حقوق بشر توسط اسرائیل ادامه خواهم داد».

روزا اوتانبایوا نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان در این نشست عوامل ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان را چند بعدی خواند و تأمین حق دسترسی آموزش دختران را مستلزم گفتگو در همه سطوح دانست.

در این نشست همچنان محمد بن عبدالکریم عیسی، دبیرکل سازمان همبستگی جهان اسلام با اشاره تلویحی به طالبان گفت: «ما ملاحظات برخی‌ها را که با استفاده از نام اسلام مانع آموزش دختران می‌شوند‌‌، رد می‌کنیم».

کنفرانس “آموزش دختران مسلمان، فرصت‌ها و چالش‌ها” به ابتکار سازمان همبستگی جهان اسلام با حمایت سازمان کنفرانس اسلامی به میزبانی پاکستان برای دو روز برگزار شده است.

در این کنفرانس از طالبان نیز دعوت شده بود، اما به گفته‌ی خالد مقبول وزیر معارف پاکستان، این گروه از شرکت در این کنفرانس خود داری کرده اند.

طالبان تا هنوز در مورد عدم شرکت در این کنفرانس اظهار نظر نکرده اند.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در ۲۴اسد ۱۴۰۰/ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ به تدریج دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کرده اند.

طالبان در دور اول حاکمیت شان در فاصله سالهای ۱۳۷۵-۱۳۸۰/ ۱۹۹۶-۲۰۰۱ زنان و دختران را از کار و آموزش منع کرده بود.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button