افغانستانگزارش‌ها

پنجمین نشست روند ویانا: درخواست کمک جامعه جهانی برای تشکیل حکومت عبوری در افغانستان

پنجمین نشست «روند ویانا برای یک افغانستان دموکراتیک» امروز سه‌شنبه، ۱ حوت(۱۹ فبروری) به کارش پایان داد.  در اعلامیه پایانی این نشست از جامعه بین‌المللی خواسته شده است تا در ایجاد یک «حکومت عبوری» در افغانستان همکاری کنند.

این دور از این نشست با حضور شماری از مخالفان طالبان، از جمله احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، و یاسین ضیا، رهبر جبهه آزادی افغانستان، دیروز سه شنبه در وین پایتخت اتریش آغاز شد و امروز  با انتشار بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.

در اعلامیه پایانی این نشست تأکید شده است که جامعه جهانی باید «رویکردی هدفمند و عملی» برای ترسیم مسیری جدید در افغانستان اتخاذ کند و مردم این کشور و نهادهای بین‌المللی «بازنگری فوری» در استراتژی‌های خود نسبت به افغانستان را آغاز نمایند. شرکت‌کنندگان خواستار اقدام جمعی برای حل بحران کنونی و تشکیل ساختارهای سیاسی جامع شدند.

شرکت‌کنندگان در این نشست بر تکمیل «نقشه راه روند ویانا» تمرکز کردند که چشم‌انداز آینده افغانستان را در حوزه‌های سیاسی، حقوق بشری، اقتصادی و روابط بین‌المللی مشخص می‌کند. بر اساس این سند، کمیسیونی ۱۹ نفره برای تصویب نهایی نقشه راه و ارائه طرح خروج از بحران ایجاد شده است. این کمیسیون مسئول طراحی چارچوبی برای استقرار حکومتی مشروع و دموکراتیک خواهد بود.

در بیانیه پایانی، از نهادهای مردمی افغانستان، کشورهای همسایه، سازمان‌های بین‌المللی و دولت‌های حامی دموکراسی خواسته شد تا اصول نقشه راه روند ویانا را به عنوان پایه‌ای برای اقدامات آینده بپذیرند و حمایت‌های لازم را ارائه دهند. این نشست‌ها که توسط «مؤسسه مطالعات امور بین‌المللی اتریش» برگزار می‌شود، پیشتر نیز بر ضرورت وحدت میان گروه‌های مخالف طالبان تأکید کرده بود.

شرکت‌کنندگان بر تداوم تلاش‌ها برای ایجاد حکومتی دموکراتیک در افغانستان تأکید کردند و خاطرنشان ساختند که حل بحران فعلی بدون مشارکت جامعه جهانی و بازتعریف روابط بین‌المللی امکان‌پذیر نیست. احمد مسعود در این نشست گفت: «افغانستان به رویکردی نوین نیاز دارد که خواسته‌های مردم را در مرکز قرار دهد».

پنجمین دور نشست روند ویانا در حالی پایان یافت که طالبان همچنان کنترل افغانستان را در دست دارند و جامعه جهانی با چالش تعامل یا انزوا با این حکومت روبه‌رو است. نقشه راه ارائه‌شده در این نشست ممکن است به عنوان پایه‌ای برای گفت‌وگوهای آینده میان مخالفان و نهادهای بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرد.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button