
روز جمعه ۲۱ثور/۱۰می ولایات شمالی، شمال شرقی و غربی کشور شاهد سیلاب های مرگبار بود که جان بیش از ۳۰۰تن را گرفت و بیش از هزار منزل مسکونی راتخریب کرد. خسارات وتلفات برخواسته از این سیلابها واکنشهای ملی و بین المللی را در پی داشته است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفته است که حکومت آنها همه امکانات را برای کمک به سیل زدگان و نجات مجروحان بسیج کرده است و از مردم نیز خواست به کمک آسیبدیدهگان بشتابند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور مخلوع و فراری، در برگه فیسبوکش نوشته است: «مصیبت وارد شده بر هموطنان عزیز ما در برخی مناطق شمالی، مرکزی و غربی کشور به اثر سیلابهای ویرانگر اخیر، به معنای کامل کلمه جانکاه و خسارات جانی و مالی آن سنگین و طاقت فرساست. در این لحظات غم انگیز، خود را در اندوه و درد فرد فرد شما شریک دانسته و در کنار تان قرار دارم.»! او وقوع چنین سیلابها را نتیجهی تغییرات اقلیمی دانسته و افزوده است که: «در کنار توجه و رسیدگی به بحران پیش آمده، ضرور است که ما برای عواقب دراز مدت آن نیز آمادگی داشته باشیم.»
میرویس عزیزی، تاجر مشهور افغان ساکن دوبی، اعلام کرده است به آسیب دیدهگان سیلاب در بغلان ۵۰ملیون افغانی کمک میکند. او دیروز در صفحه ایکس خود خبر داده است که تیمی را به رهبری برادرش جهت شناسای آسیبدیدهگان و سنجش نیاز آنها به بغلان اعزام میکند.
راشد خان ستاره کرکت در برگه فیسبوکش از کمک یک و نیم ملیون افغانی به سیل زدگان بغلان خبر داده است. او گفته است این کمک به صورت غذای آماده در ۱۵روز به آسیبدیدهگان ارائه میشود.
ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در افغانستان در صفحه ایکس خود سیلاب های اخیر را نشانگر آسیب پذیری افغانستان از بحران اقلیمی دانسته و نوشته است: « هم به کمک فوری و هم به برنامه ریزی بلند مدت توسط طالبان و دیگر بازیگران داخلی نیاز است.»
توماس نیکلاسون نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان گفته است که اتحادیه اروپا وضعیت پیش آمده در نتیجه سیلاب های اخیر را به دقت زیر نظر دارد و آماده کمکهای اضطراری است.
سازمان بین المللی نجات(IRC) اعلام کرده است که سیلابهای اخیر باعث ایجاد وضعیت اضطراری انسانی بزرگ در افغانستان شده است. این سازمان این سیلاب ها را از پیامدهای تغییرات اقلیمی دانسته و افزوده است که درحال آماده شدن برای واکنش اضطراری خود در مناطق آسیب دیده است.
سازمان همکاری های اسلامی در بیانیهی به پیامدهای سیلابهای اخیر واکنش نشان داده و نوشته است: «سازمان همکاری اسلامی بهعنوان یک موضوع فوری از همه کشورهای عضو خود و سایر کشورهای جهان و همچنان سازمانهای کمککننده میخواهد تا به سرعت کمکهای نجاتدهنده را برای مردم افغانستان که زیر تأثیر سیلهای جاری قرار گرفتهاند، ارسال کنند.»
پیامد های ویرانگر و مرگبار این سیلابهادر شبکههای اجتماعی نیز موجی از همدردی وتسلیت با آسیب دیدگان را به همراه داشته است. بسیاری از کاربران خواهان کمک به سیل زدگان شدند.