افغانستان

اوچا: تعلیق کمک‌های امریکا، بحران بشردوستانه در افغانستان را تشدید کرده است

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که تعلیق کمک‌های ایالات متحده تأثیرات گسترده‌ای بر وضعیت انسانی در افغانستان گذاشته و ادامه این روند، بحران را بیش از پیش تشدید خواهد کرد.

اوچا امروز (پنج‌شنبه، ۱ جوزا/ ۲۲ می) با نشر گزارشی اعلام کرد که تا اواخر ماه فبروری ۲۰۲۴، ۱۸۸ مرکز صحی در افغانستان به دلیل نبود بودجه بسته شده و در نتیجه آن، حدود ۱.۶ میلیون نفر از دسترسی به خدمات صحی محروم شده‌اند. این گزارش همچنین می‌افزاید که ۱۷۰۰ کارمند زن مراکز صحی، کارکنان و پیمان‌کاران ماین‌پاکی نیز شغل خود را از دست داده‌اند.

بر بنیاد گزارش، کمک‌های امریکا در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نقش کلیدی در جلوگیری از وقوع قحطی در افغانستان ایفا کرده بود. در سال ۲۰۲۴، ایالات متحده با اختصاص ۷۳۵.۷ میلیون دالر (۴۷ درصد از کل بودجه بشردوستانه)، بزرگترین کمک‌کننده به برنامه پاسخ‌گویی سازمان ملل در افغانستان بوده است.

اوچا تأکید کرده که با کمک‌های مالی ایالات متحده و دیگر نهادها، امدادگران توانسته‌اند به ۲۰.۴ میلیون نفر دست‌کم یک نوع کمک ارائه کنند؛ در حالی که ۳.۴ میلیون نفر سه نوع کمک دریافت کرده‌اند که ۲۹ درصد آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

این دفتر هشدار داده است که بدون حمایت مالی امریکا، در سال ۲۰۲۵ شمار کمتری از مردم افغانستان از کمک‌های بشردوستانه بهره‌مند خواهند شد.

همزمان، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد نیز از کاهش بودجه خبر داده و گفته است که ۶.۳ میلیون نفر – عمدتاً زنان و دختران – دسترسی خود را به مراقبت‌های صحی ضروری از دست داده‌اند. به گفته این نهاد، صدها مرکز صحی در مناطق دوردست و کلینیک‌های سیار در معرض تعطیلی قرار دارند.

پیش از این، سازمان جهانی صحت نیز هشدار داده بود که در صورت ادامه کمبود بودجه، ۸۰ درصد مراکز صحی تحت حمایت این سازمان در افغانستان تعطیل خواهند شد. طبق آمار این سازمان، پس از توقف کمک‌های امریکا در فبروری، فعالیت ۲۰۲ مرکز صحی متوقف شده و ممکن است تا ماه جون ۲۰۲۵، بیش از ۲۲۰ مرکز دیگر نیز بسته شوند. این امر، ۱.۸ میلیون نفر دیگر را از دریافت خدمات اولیه صحی محروم خواهد ساخت.

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که کمک‌های امریکا به افغانستان پس از روی‌کارآمدن دونالد ترامپ متوقف شده است. امریکا تا پیش از آن، بزرگ‌ترین کمک‌کننده خارجی به افغانستان به‌شمار می‌رفت.

مطالب مرتبط

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button